FRÅGESTUND

Eftersom jag ska åka till USA kommer bloggen eka tomt här ett bra tag så vad passar då inte bättre än en liten frågestund? Jag vet att jag inte har såå många läsare så det kommer väll inte bli extrem många frågor men några kan ni väll klämma fram? Ni som orkar läsa dvs haha. Fråga om vad som helst, hur som helst så ska jag försöka besvara dem när jag kommer hem. Puss och hej!

USA

Goder afton!
 
Imorgon åker jag iväg igen! Det är ett väldigt farande på mig denna sommar men jag klagar inte. Imorgon ska som sagt jag med familj resa iväg till USA, mitt hemland. Haha aa jag är faktiskt född där. Vi kommer att vara i New York i 4 dagar och sedan åker vi ut mot havet för sol och bad i nästan 2 veckor. Kommer att bli fantastiskt!
 
Knäppt nog var jag i New York för bara lite mer än ett år sedan med pappa och syster. Men jag är helt säker på att denna tripp dit kommer bli tusen gånger bättre än den förra året. Inte för att den var tråkig men var väldigt sjuk i min anorexi och största delen av resan bestod av bråk om mat (när, var, vad och hur jag skulle äta), hemska tankar som inte lät mig få njuta av semestern en enda sekund samt tvångsträning så fort jag fick chansen och ingen såg mig, USCH! Vill jag aldrig mer vara med om och SKA INTE heller. 
 
Idag känner jag mig så mycket starkare och jag vet att denna resa kommer bli den första på länge som jag verkligen kommer må bra på, jag ska verkligen tillåta mig att må bra också. Tillåta mig själv att köpa nya fina kläder (som jag kan använda i framtiden också), tillåta mig själv att njuta av god mat (hamburgare, frozen yoghurt, bagels, ben&jerrys osv osv) och tillåta mig själv att strosa runt på New Yorks gator i den takt jag vill. Små saker för vissa men STORA saker för mig som inte fått uppleva allt detta en normal kan göra på sååå länge. Känner mig helt hög på livet just nu, har så mycket jag vill uppleva nu när jag kan! 
 
Lovelovelove
 
Tv bilder från New York förra året

KÖRKORT

Nu är jag påväg hem från mitt lilla uppdrag. Och för er som inte listat ut det så var jag nere i Mora och körde upp igen och JAG KLARA DET!!! Är så sjukt glad, tänk att jag har körkort nu, vilken befrielse! Jag fick en akut tid igår för idag som jag på en gång tog så jag och mamma satt oss i bilen och körde upp och är riktigt glad att jag tog chansen för nu har jag körkort!

Hemlis

Hejsan finisar! Har inte hunnit kika in på bloggen idag och det beror på att jag hela förmiddagen har ringt runt och fixat en massa inför en sak jag ska göra imorn. Tänker inte säga vad det handlar om just nu eftersom det inte är helt spikat, ni får vänta tills imorgon förhoppningsvis. Kan bara be er att hålla tummarna för mig, är sjukligt nervös så att det gör ont i magen. Sedan har jag varit hemma hos Freja en snabbis vilket var lika kul som vanligt och nu har jag precis kommit hem och jag och mamma ska sätta oss i bilen snart och kommer hem imorgon. Så håll ut kära läsare så hörs vi imorn! Love

I survived without you

Jag har just pratat med min Ellen i telefon vilken gjorde mig på mycket bra humör. Pratade om att jag kanske ska komma ner och hälsa påna när hon fyller år, vilket är på sommarlovet. Skulle va så kul så jag hoppas verkligen det blir av!
Annars känner jag mig rätt tom på ord. Livet bara flyter på lixom på ett sätt det inte har gjort på flera år. Hade nästan glömt bort, är det såhär lätt allt ska kännas? Ska varje dag inte handla om en kamp för att överleva längre? Ska jag inte behöva kämpa för att finnas till? Helt plötsligt bara dansar jag fram som på rosa moln, inte helt utan problem, ingen gör det, men lätt. Allt känns lätt. Jag kan vakna på morgonen och se fram emot dagen, på riktigt. Det behöver inte handla om att det händer något särskilt utan oftast handlar det bara om att jag ser fram emot en ny dag, en dag att få njuta av. En dag att få leva. Jag älskar livet. Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag gör det.
 
Nu ska jag lägga mig och kolla lite gossip girl, love it! God natt mina hjärtan

Syskondag

Heeeeeej!
 
Idag har jag umgåtts en massa med mina syskon. Trots att vi bråkar endel så har vi i alla fall jättekul och mysigt när vi väl umgås. Vi åkte till bibblan och lånade lite böcker och uträttade lite andra ärenden inför resan, för på torsdag åker vi till USA!!!! Ska bli såååå kul.
På eftermiddagen åkte vi in till stan och skulle ta en glass i Kungsträdgården men lillebror ville pront ha café fåtöljens kladdkaka så det blev att svänga förbi där och ta med en take-away box innan vi begav oss till Kungsan där jag och syster köpte en varsin mjukglass med karamellströssel, min favorit! Satt där rätt länge och pratade om den kommande resan, allt vi ska göra och så. Hade det riktigt mysigt och kom inte hem förräns för en liten stund sen.
Ikväll blir det tråk här hemma och imorn ska jag äntligen få träffa min saknade Freja!!!
 
Lovelove 
 

Dunderfrukost

Morgon morgon! Vaknade upp helt utsvulten imorse. Gick och la mig sent igår kväll med kurrande mage, borde nog gått upp och ätit något men orkade lixom inte. Så resultatet blev en utsvulten mage idag. Laddade därför upp med en riktig brakfrukost. Vaniljyoghurt med hallon, frön, nötter och gojibär, två mjuka mackor med keso och paprika samt ett ägg och ett stort glas juice, mums! Nu har jag verkligen kickat igång den här dagen och är redo för nya äventyr, haha. Ha en fin dag allesammans<3

Dagens motto

"När jag slutar att förvänta mig ett visst resultat släpper jag strypgreppet om framtiden, och skapar utrymme för nya möjligheter". Jag fick en hög av inspirationskort av Rebeccas snälla mamma när jag var i Mora. Så ett av dom får bli dagens motto, för oss alla. Ta åt er!

Slapp söndag

Hallihallå! (börjar få slut på hälsningsfraser)
 
Idag har ja uträttat en del ärenden på förmiddagen men nu har jag landat hemma för lunch. Kokade och stekte gnocci till mig själv, måste ju vara det godaste!
Känner mig fortfarande lite hängig men ska i alla fall iväg och träffa en vän senare, blir förhoppningsvis myskväll med massa bra filmer och glass för oss sjuklingar.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och klä på mig något anständigt, man kan ju inte gå i pjamas hela dagen, även om vädret lockar till det. 
 
Love
  

In the kitchen

Hej och hå! Känner mig inte alls kry nu så var nog tur att jag inte följde med ut och dansade som planerat, hade i och för sig gärna velat men det får bli någon annan gång. 
Istället har jag ägnat dagen i köket, haha, ibland får man bara sådana ryck att man inte kan sluta baka(/laga mat. Har gjort potatissallad, jordgubbskaka, nötkakor och till middag styrde jag ihop bakpotatis i ugn med en egengjord skakenröra, blev väldigt lyckat.
Inte ofta jag tar mig tid till att fixa och dona i köket men när jag väl gör det är det riktigt kul, tror jag har en viss talang också. 
 
Eftersom jag känner mi lite krasslig tänkte jag redan bädda ner mig i sängen och kolla några avsnitt gossip girl, är helt fast i den serien nu igen. 
 
Sweet derams!
 
Dagens middag
 
 

Jordgubbsdröm

Mamma kom som sagt hem med flera liter jordgubbar så vad passar då inte bättre än att göra en jordgubbskaka? Denna är nästan som morotskaka fast jordgubbar istället, och med den utsökta göasyren som morotskakan har. Blir att smaka ikväll till efterrätt. Här kommer i alla fall receptet!
 
Kaka:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 l jordgubbar
Kokos till formen
 
Glasyr:
2 dl florsocker
100 g philadelphia
3 msk grädde
 
Gör såhär:
1.Rör smör och socker mjukt
2.Tillsätt äggen ett i taget
3.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och sikta sedan i de
4.Häll i mjölk och rör till en jämn smet
5.Skär jordgubbar i små bitar (spara några till dekor) och blanda i varsamt i smeten
6.Smörj en form och strö kokos i den, häll i smeten
7.Grädda på 180 grader i nedre delen av ugnen i 35 min
8.Blanda glasyr ingredienserna till en jämn och glansig smet och bre över kakan när den svalnat
9.Dekorera med skivade jordgubbar
 
Ät och njut!!

Tvångsträning

Har fått en till fråga jag svarar på nedan. Blir så glad av frågor från läsare, det gör min dag! Så fråga på allt 
 
Hanna skrev: En till fråga, hade du träningstvång också? typ att du sprang mycket och så? eller var det mer så att du kände tvång att gå promenader hela dagarna? 
Tack för ditt andra svar!:) 
sjukdomen är verkligen så sjuk. Hur kan man plåga sig så egentligen. 
Ha en bra lördag!!
 
Svar: Detta var en väldigt intressant fråga eftersom just tvångsträning har varit en väldigt stort problem för mig.
Jag har alltid varit en tjej som älskat att träna. Innan jag blev sjuk dansade jag 4-5 ggr i veckan samt var alltid ute på ett par springturer i veckan, jag älskade verkligen att träna. Så när jag blev sjuk fortsatte såklart detta. Jag kan inte säga att jag la på mer träning för det hade jag nog inte hunnit med men pressen på mig själv inom träningen blev större och i och med att jag inte åt någonting orkade jag inte lika mycket egentligen men jag pressade mig själv tills jag låg och spydde på golvet. 
När jag senare fick träningsförbud från doktorer och behandlare kunde jag inte riktigt släppa all rörlighet helt så jag började gå långa promenader. Egentligen orkade min kropp inte alls men bara man vill så går ju allt tyvärr. Så ja, jag kände mycket tvång att röra på mig exakt hela tiden. Så fort ångesten kom gick jag ut på en snabb promenad eller tränade styrka på rummet, det fanns inget annat alternativ för mig än att lyssna på vad monstret i huvudet sa åt mig.
Trodde aldrig att jag skulle komma ifrån mina tvång om att träna/röra mig. Trodde verkligen att jag skulle behöva leva med det hela mitt liv och har nog varit mitt största problem inom sjukdomen, men här står jag idag, helt fri från tvångsträning och har inte tvångstränat på hur länge som helst. Jag tror det har mycket med vikten att göra. Ju mer man kommer upp i vikt ju svagare blir faktiskt tvångstankarna, man orkar lixom inte bry sig längre. Hjärnan börjar tänka klarare och man börjar se att det finns andra sätt att leva på.
Bästa dagen i mitt liv var när jag bestämde mig för att helt sluta med allt vad tvångsträning och kompensationsträning heter. Jag tänkte "är det såhär jag vill leva resten av mitt liv? Vill jag när jag är frisk känna tvång att röra på mig och pressa kroppen fast den inte vill?". Och svaret var enkelt, så vill jag inte att min framtid ska se ut. Och om man inte vill ha det så resten av livet så varför inte börja redan nu?
 
Detta tåls att tänka på för alla som är i den situationen. Försök att stå emot dumma tankar så kommer de till slut försvinna helt. Jag lovar, det gick för mig så varför skulle det inte funka för dig?
 
Ett helvete till liv var vad jag hade på denna bild. Hela tiden fanns tankar som sa åt mig att jag borde röra på mig och talade om för mig hur lat jag var, usch, vill aldrig tillbaka dit.
 

Bra förändringar

God morgon vänner! Idag vakna man upp lite sådär halvsjuk, inte kul. Ont i huvudet och illamående. Gårdagen blev i alla fall lyckad, träffade ett par kompisar jag inte sett på länge och sedan kom mamma hem med ett helt flak jordgubbar, de godaste från landet så jag föråt mig lite på dessa under kvällen/natten. Imorse rotade jag igenom garderoben och hittade ett par vita shorts jag inte använt på år och dar. Inte de snyggaste kanske men testade dom i alla fall och de satt verkligen som en smäck, och inte för att skryta men damn vilken rumpa jag fick i dom!! Haha. Lite positivt har viktuppgången fört med sig i alla fall. Har saknat min rumpa och ÄNTLIGEN är den tillbaka! En annan upptäckt är att allt hår jag tappat på grund av ätstörningen hållet på att växa tillbaka, det är nästan klarväxt nu, helt underbart ju! Det har blivit mycket tjockare och glansigare. Jaja nog med skryt nu, men lite glad för positiva förändringar får man väll vara?! 2 positiva förändringar! Jättenormalt att lägga upp en bild på sin rumpa men jag tänker inte skämmas för att jag är normalviktig nu, så det så.

Ett svar

En fråga, kunde du gå en hel dag utan att äta någonting alls när du var som "sjukast"? eller fanns det något som kändes "Okej"? 
Grym du är som kämpar så bra!! Hejja dig!
 
Svar: När jag var som allra sjukast kunde det gå flera dagar/veckor (kommer inte riktigt ihåg) utan att jag åt minsta lilla, inte ens ett glas vatten. En liten gurkskiva kunde ge mig ångest. Idag förstår jag inte hur det gick till men å andra sidan gick det nog inte egentligen, min kropp var flera gånger nära på att lägga av. Så nej, när jag var som sjukast var det ingen mat som kändes "okej". 
Men sedan har jag varit riktigt sjuk fast ätit lite ändå, fast inte tillräckligt. 
 
 
God morgon!
Kvällen igår var hur mysig som helst. Eftersom det bara är jag och pappa hemma (de andra är på landet) bestämde vi oss för att ha en riktig pappa/dotter-kväll. Vi åt god mat på lisapåtorget, och jag utmanade med något som länge varit förbjudet, nämligen tre-rätters. Jag förvånas fortfarande över hur lätt allting är nu för tiden, jag har inte känt ångest över mat på jag vet inte hur länge, så skönt!
Efter middagen såg vi på bio, prometheus, riktigt bra film! Slutade vid halv tolv och då var vi båda riktigt trötta så det blev att bege sig hemåt för att sova. 
Idag ska jag luncha med M vid hennes jobb och sedan får vi se vart dagen tar mig.
Ha det bäst<3

Bio

Nu drar jag med pappi in till stan för middag och bio, mys! Ska se någon som hette prometheus eller nåt. Önskar er alla en jättefin kväll<3

Uppdate: mitt mående

Så klart undrar ni alla hur jag mår nu efter min resa till Mora. För trots att det knappt märks längre så har jag ju trots allt en sjukdom, en ätstörning. 
 
Så inte är det konstigt om ni undrar hur det har gått i Mora, med maten och framför allt måendet. Och ska jag vara helt ärlig har jag inte tänkt på det så mycket. Så länge som jag blir behandlad som en vanlig person så jag jag också bete mig som en. Faktum är att jag har haft så fullt upp med pluggande och körande att jag inte har haft en stund att ens fundera över mat eller kroppen. Jag har inte haft tid att fundera på hur groteskt tjock jag känner mig i min kropp eller hur mycket jag ska äta, och det både på gott och ont. 
Ska jag vara helt ärlig så sköter jag matbiten bäst när jag är hemma, inte så att jag planerar att jag ska äta mindre när jag är borta men det bara blir så. Många faktorer spelar in varför det blir så men den största anledningen är ärligt talat att jag inte tänker så mycket på det.
Men nu ska ni inte tro att jag släppt helt på mitt ätande, det kan jag inte göra förräns jag är fullt frisk. Nej, det har gått över förväntan även om det inte varit exemplariskt. Men jag har kämpat på och framför allt levt! 
 
Nu är jag på hemmaplan igen och tillbaka till min vardag. Både bra och dåligt på det med. Mer tankar men mer struktur, vilket jag behöver. Som sagt, jag är inte helt frisk ännu och att bara släppa på allt nu vore extremt dumt även om det är lockande att leva lite mer fritt ibland. 
 
Kort och gott. Veckorna i Mora har både fått mig att inse hur fri jag är idag men också att jag har en bit kvar. Jag skulle inte kalla mig sjuk längre men jag är inte fri ännu. Frisk men inte fri, två helt olika saker. Men jag ger inte upp, jag ska bli helt fri!!

Mora resumé

Hallojsan alla som fortfarande finns kvar! 
 
ÄNTLIGEN är jag tillbaka, I´m back! Har extremt mycket och berätta om Mora som för övrigt har varit toppen. Mycket slit och pluggande men också en massa kul och trevligheter har hunnits med. 
 
Kan inte berätta exakt allt jag har gjort för det skulle ta år men kan dra en liten snabb resumé av vistelsen i Mora. 
Det vi har ägnat dag och natt åt är så klart plugg plugg plugg och kör kör kör. En dag har sett ut som så att vi vaknat vid sjutiden för att sticka iväg till körskolan. Upp till fyra körlektioner har hunnits med varje dag plus en teorilektion på eftermiddagen. Och emellan det har vi suttit vid skolans datorer och pluggat teori. När vi kommit hem på kvällen har vi snabbt ätit lite middag för att sedan sätta oss och läsa teori igen fram tills det är sovdags ungefär. På grund av detta extremt ambitiösa schema har vi faktiskt inte hinnit med så mycket annat än just körning men lite kul har vi hunnit med ändå. Första helgen bestämde vi oss för att vi skulle få lite ledighet. Några kompisar kom och hälsade på och sedan på kvällen gick vi ut och dansade loss tills svetten rann, har adrig haft så kul ute som jag hade i Mora tror jag, värsta partystaden! haha.
 
Och ni undrar såklart hur det har gått? Jo, teorin gick naturligtvis jättebra. Både jag och Rebecca blev godkända med marginal. Dock misslyckades vi båda på uppkörningen och visst kändes det hur trist som helst men idag känns det okej. Jag menar, man kan inte ha för stora krav på sig själv, vi hade trots allt bara två veckor på oss. Jag har bokat ny uppkörning den 5 september och då faan sk jag ta det! 
 
Till slut vill jag bara säga att jag har haft det jättebra i Mora med bästa Rebecca och just nu mår jag extremt bra, jag njuter av livet. Orkar inte berätta mer om Mora just nu så jag bjuder på en bildbomb så länge. 
 
Puss
 
Vi hade som löfte att varje dag klä oss i nya fina kläder och så blev det också
Rebeccas kusin var sjukt stark
God tacos i solen mellan allt pluggande
Mycket sovande vis datorerna blev det också, haha
E och mamma kom och hälsade på. Vi åt på restaurang och lekte vid dalahästen
Innan utgång
Vi klarade teorin!!
Och till sist, misslyckades med uppkörningen men lika glada ändå hahah

Akleian

I kampen om ett liv i frihet

RSS 2.0