I choose life

En bild på tatueringen igen lite längre ifrån. Love it!

Hälsolimpa

Hade lite långttråkig efter lunchen så jag ställde mig och bakade ett bröd, favoritbrödet! Detta bröd har jag hittat på arlas hemsida och det är både ett gott och nyttigt samt mättande bröd, testa!

Ingredienser:
2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1,5 dl havrekli
1 dl hackade blandade nötter
1 dl hackade torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Klicka i yoghurten och sylten och blanda om. Häll över i en smord lång form. In i ugnen i ca 1 timme.
Ät och njuuuuut!

Chillidill

Mys outfit hemma medans det regnar ute. Ska ta mig från soffan bort till köket och fixa i ordning nån slags lunch. Tror det blir rester av chili con carnen vi åt i veckan.
Hoppas bara det slutar regna tills jag ska in till stan.
PUSS

Frukost alternativ!

God morgon!
Ligger i vanlig ordning i soffan och slötittar på vakna med the voice efter att ha ätit frukost. Har kommit på en sak, jag tror jag har snöat in mig lite väl mycket på min standard frukost. Det blir alltid samma yoghurt med samma flingor, samma macka med leverpastej samt exakt samma juice. Är väll inget fel med det egentligen men t.ex. idag fanns inte den yoghurten jag brukar äta och då började paniken komma. Vad skulle jag nu ta? Slutade med att jag skällde ut mamma för att hon inte köpt hem den yoghurten jag alltid tar. Det är inte okej! Jag måste kunna vara lite spontan och bara rycka på axlarna och ta en annan. Slutade i alla fall med att jag fick ta en annan yoghurt men att detta blev till en sån stor grej känns ju helt absurt. Nä, skärpning Karolina!
Vill börja variera mina frukostar lite mer men helt ärligt är jag rädd att det ska bli för lite (och kanske också för mycket). Känns lixom tryckt att bara ta min vanliga frukost för då vet jag exakt hur mycket det ska vara. Därför vill jag nu få tips av er på frukostar jag kan variera min vanliga yoghurt med flingor, macka och juice med. Vill bara tillägga att jag absolut inte tycker om gröt. Kom igen, jag vill ha tips!
.
Idag är jag leeeeedig! Haha, inte så himla ovanligt, vi ha ju nästan alltid inställda lektioner. Men idag är jag helt ledig, har ingenting att passa. Men som tur är ska jag möta mamma i stan på eftermiddagen för fika och kika på klänning inför Sagas 18-årsfest på lördag. Känns bra att jag har något uppbokat idag i alla fall, annars skulle jag nog klättra på väggarna av rastlöshet. Och framför allt vill jag inte ens tänka på hur tankarna skulle vara på mig. Men ska försöka njuta av ledigheten och fixa och dona lite här hemma på förmiddagen. Mamma bad mig gå till Willys och handla lite mat så det ska jag väll ta och göra. Ska köpa med mig keso, känner mig sjukt sugen på det.
.
Ha en finfin dag gullisar! LOVIE

Inte bra nog

Hejsan!
Förlåt för kass uppdatering men har känt mig lite depp de senaste dagarna. Vet inte vad det beror på men saker som varit hur lätta dom helst känns plötsligt lite motiga.
Har inte varit så mycket skola de senaste dagarna och kan ju bero på det. När jag är hemma med mig själv kommer känslorna ikapp mig. De lilla lilla som faktiskt nu finns kvar av anorexin skriker åt mig att jag gör fel. Den känner att den har tappat greppet om mig och gör allt för att dra mig tillbaka ner. Den skriker på mig hur värdelös och misslyckad jag är, den inbillar mig att jag inte blev tillräckligt sjuk och den påminner mig om hur lätt livet vore om jag bara lät anorexin styra över mig igen. Idag kom en sådan tanke när jag fick reda på mitt betyg i historia. Blev såklart inte nöjd med betyget och kände att jag hade kunnat gjort bättre. Då kom direkt tankarna om att när jag ändå misslyckas i skolan kan jag lika gärna sluta äta. Då är jag ju i alla fall smal. Orkar lixom inte vara både fet och misslyckad.
Sjuka tankar, jag vet. Men såklart lyssnar jag inte på dem utan åkte hem och åt min lunch i vanlig ordning. Men jag blir så trött på dessa tankar som försöker manipulera mig och göra allt för att dra mig neråt. Men jag hoppas att anorexin snart kommer ge upp. Inse att den inte kan vinna över mig igen och lämna mig ifred. Hoppas den dagen kommer snart. Då denna jävliga sjukdom lämnar mig för gott.

Tv kväll

Finingar!
Ikväll är det den bästa kvällen på hela veckan, tv-kvällen, haha jag vet jag är nörd.. Först top model, sen desperate housewives och sist wermland forever, alla mina favoritprogram.
Ska gå ner till köket och ta något gott innan desperate housewives börjar.
Ha en fin kväll allesammans<3

Svar på tal

Heeeej babes!
Kort dag idag och nu sitter jag i soffan och äter banan. Har fått en fråga jag tänkte svara på:
Anonym om Dagens mat:
Hur långt har du kvar till din målvikt och vad är ditt mål-bmi? Kommer du sluta ta dina näringsdrycker då du nått ditt mål? :)

Svar: Jag vill inte säga några exakta siffror eller bmi eftersom det skiljer sig så mycket från person till person. Vad som är normalvikt för den ene kanske är en mycket undernärd vikt för den andre.
Men när det gäller mig utgår vi ifrån den vikten jag hade innan jag blev sjuk, det är alltså den lägsta viktgränsen. Sen har jag ju blivit äldre så det är inte konstigt om kroppen vill lägga på sig mer. Det viktiga är att kroppen fungerar och att mensen kommer tillbaka.
Jag har idag inte alls långt kvar till målvikten, skulle tippa på 1- 2 kilon. Det skrämmer mig samtidigt som det är otroligt skönt att snart vara i mål. Att ha den eviga viktresan klar så att man kan fokussera mer på annat, som terapi och liknande.
Som det ser ut nu kommer jag ta bort mina näringsdrycker när jag nått min lägsta gräns för normalvikt och fortsätta äta efter matschemat i övrigt. Sedan om min kropp fortsätter att gå upp i vikt enbart av maten jag äter betyder det att den vill det, någon gång kommer väll vikten stabilisera sig och kroppen känna att den är nöjd. Detta skrämmer mig inte så mycket längre som det gjorde förut. Jag vet att jag inte kommer fortsätta att gå upp i vikt i evigheter utan jag vill att min kropp ska få känna sig nöjd.

Hoppas det var svar på din fråga! Fråga på bara, KRAM

Jag väljer livet

Och här kommer äntligen den efterlängtade bilden på tatueringen! Som ni kanske förstår står den för att jag har gjort mitt val. Jag har valt livet framför sjukdomen och den ska hjälpa mig att se framåt.

Dagens mat

Direkt efter att jag hade skrivit det förra inlägget somnade jag i sängen och vaknade inte föräns två och en halv timme senare då pappa kom in och sa att det var middag. Inte bra, nu kommer jag inte kunna somna ikväll. Men men behövde nog den där extra sömnen för jag var verkligen dötrött. Får väll ta en sömnis inatt så att jag sover lite i alla fall.
.
Tänkte göra en liten lista över vad jag ätit idag, för den som bryr sig, haha:
Frukost: naturell yoghurt med havregryn, 1/2 banan samt hallon, 1 grovt bröd med keso och paprika, 1 glas proviva
Mellis: 2 näringsdrycker (dracks hemma eftersom jag började vid 11)
Lunch: 2 potatisar, falafel samt keso och sallad (i skolan)
Mellis: Kesella med sötningsmedel, hallon och sötmandlar
Middag: Chili con carne samt ett surdegsbröd med smör och ost, 1 glas soyamjölk
Mellis: 2 mjuka mackor med smör och ost, 1 kopp varm choklad gjord på kakao (ska ätas om någon timme)
.
Det är väll ungefär såhär mina matdagar ser ut då jag inte utmanar lite extra men en liten utmaning fick det bli i alla fall, varm choklad! Drack ju det hos Ellen i söndags men en utmaning är ingen större utmaning om den inte upprepas. Det gäller att vänja sig vid det "farliga" livsmedlet så att det inte blir så laddat längre. Dessutom känner jag mig lite sugen på en kopp.
.
Håll koll på bloggen för jag tänkte lägga upp en bild på min tatuering i nästa inlägg, det vill ni inte missa! PUSS

Teaterapa

Har kommit hem från skolan, hade teater hela dagen, kul! Nu är jag sjukt trött och vill bara sova, har inte fått tillräckligt mycket sömn de senaste nätterna känner jag. Dessutom känner jag mig lite dagen efter dagen efter bakfull, haha om man nu kan känna så!
Ska i alla fall bara vila och återhämta mig nu, skriver mer ikväll PUSS

Eftermiddags mellanmål bestående av kesella/kvarg med hallon, sötmandlar och sötningsmedel, mumma!

Ellen och jag

Hallå goingar, I´m back!
Kom hem vid ett i natt eftersom tåget var lite försenat, så idag är man väll lite små trött. dessutom var det ett byte i Hallsberg på en timme och 15 minuter. Som tur är bor min kusin 5 minuter ifrån tågstationen i Hallsberg så jag gick hem till henne och hängde medan jag väntade på nästa tåg.
Har haft en fantastiskt rolig helg i alla fall hos min älskade Ellen. Älskar den tjejen alltså! Tänkte berätta om helgen i bilder:
När jag anlände till Karlstad station gick vi in till centrum och tittade lite och slog oss ner på McDonalds för en utmaningslunch.
Vi träffade på Andre från Wermland forever (mitt favorit program!!) och jag fick lite starstruck.. haha
Sedan åkte vi hem till Munkfors, som för övrigt var en jättemysig liten stad, och spelade lite kubb innan vi begav oss till en glassbar och åt en STOR glass med tillbehör. Jag åt hallon och lakritsglass (min nya favvo kombo)
Efter den goda glassen tog vi moppen hem till Ellen pojkväns föräldrar och lekte med deras små devon rex kattungar, sötare har jag aldrig sett. De klättrade på oss och var jättekeliga och goa
Sedan var det dags för dansshow. Ellens kompisar var med och det var roligt att kolla på. Efter det begav vi oss till en liten sjö för årets första (!!) dopp. Det var iskallt i vattnet men skönt vare
Vi åkte hem för grillmat och lite dricka innan det var dags att bege sig till Ellens vänner för förfest
Väl där blev det lite mer dricka och lekar innan vi åkte mot Sunne. På kvällen var vi nämligen till en park där det bjöds på dans och lite mycket dricka. Men dt var superkul och jag dansade med halva Värmland tror jag, haha
Dagen efter mådde vi sådär men pallrade oss upp vid nio tiden för att styra i ordning en god brunch innan vi behövde åka mot tatueringsstudion. Det bjöds på scones, amerikanska pannkakor med hallon och lönnsirap, fattiga riddare och fruktsallad. Efter den underbara brunchen var man i matkoma kan jag lungt säga
Vid två hade vi bokad tid för tatuering men tatueraren kom inte förräns vid strax framåt kvart i tre.
Till slut fick vi ändå vår tatuering och vi blev så nöjda
På kvällen innan jag åkte hem blev det en riktig utmaningsmiddag bestående av köpepizza. Brukar inte vara å förtjust i pizza men denna var gudomlig. Och just pizza som ja inte ätit på år, känner mig faktiskt lite stolt. Tillsammans klarar jag och Ellen allt!
Tack fina fina Ellen för en underbar helg tillsammans med dig, du är bäst.

Tatoo

Sitter på tåget på väg hem igen. Är så himla tråkigt att lämna Ellen!! Men vi har bestämt att jag ska komma snart igen och då ska jag stanna längre.

Ska göra ett långt inlägg om helgen imorgon när jag är hemma men kan säga än så länge att vi har tatuerat oss idag, wihooo!! Är såå nöjd

PUSS BABES

Mot Munkfors!

Nu äntligen rullar tåget mot Karlstad. Snart träffar jag mina älskade Ellen och det kommer bli så kul. Men först en liten tågresa på tre timmar.. Som tur är har jag laddat upp med massa tidningar, näringsdrycker och frukt så jag kan nog stå ut.

Kommer antagligen inte bli så mycket bloggning i helgen men ska försöka fota en massa som ni ska få se sen.

PUSS BABES

Konsert

Måste först och främst tacka för fina kommentarer jag fick på förra inlägget. Var inte alls meningen att tigga komplimanger men glad blir jag ändå. Tänk att det finns så underbara människor där ute!

Har just kommit hem från konserten i skolan. Det gick bra förutom att jag glömde halva texten på låten jag sjöng, hehe. Innan hade jag, Freja och Rebecca mys i solen vid fontänen med jordgubbar och annat gott, mys! Tänk vad mycket bättre man mår när det är sommar och varmt ute.

Nu ska jag strax sova för tidigt imorgon bitti ska jag sätta mig på tåget mot värmland och min finaste Ellen<3

PUSS GOD NATT!

Fan

God morgon!
.
Det var en fin morgon först som förstördes av att jag skulle testa ett par gamla shorts, det vanliga misstaget alltså. Och det var inte så att det var så kallade sjuk shorts som jag hade när jag var väldigt tunn utan detta var shorts jag hade när jag var frisk. Dessa shorts gick precis över höfterna nu och vad jag minns var de inte såhär tajta när jag var frisk. Så där fick jag mig en riktig käftsmäll. Vad ska detta betyda? Är jag större nu än jag var innan jag blev sjuk? Eller är det så att allt mitt fett satt sig just på höfterna/låren för jag vet att jag vägde mer än jag gör nu förut. I alla fall sjukt mycket ångest på det. Vill nästan börja gråta, vilken tönt jag är. Men förstår ni hur jobbig det är att inse att man kanske är större än förut till och med. Orkar inte.
Tänkte i alla fall trotsa tankarna och ha på mig dessa shorts idag, om jag inte fegar ut. Får tänka att det är ingen annan som bryr dig om att jag är fet förutom jag själv.
.
Bort med dom jobbiga tankarna. Idag har jag rep inför kvällens konsert och sedan håltimme för att sist ha en lektion. Sen slutar jag men tänkte hänga lite med mina tjejor innan konserten ikväll, kanske går och äter middag någonstans eller nåt.
.
Ha en underbar dag, tänker på er <3

Att leva eller att överleva

Ååå en sådan himla fin dag jag har haft idag! Börjar kanske bli tjatig med alla mina påminnelser om hur fint livet är men jag mår bra nu. För första gången på två år kan jag faktiskt säga det, jag mår bra. Jag påstår absolut inte att det är så jämt för naturligt vis kan jag må sämst vissa dagar. Men jag har börjat uppskatta livet mer på ett annat sätt nu. Jag tar vara på livet och på mig själv som person. Även om jag ärligt talat hatar mig själv, hela mig i stort sätt, så har jag ändå börjat inse att jag är jag och det går inte att ändra på. Måste acceptera mina brister samtidigt som jag måste glädjas åt mina framgångar. Det är inte lätt men jag jobbar på det.
.
En riktig lyckokänsla fick jag när jag satt vid poolen med en glass i handen mitt på dagen idag, då levde jag. Alla musikaltjejer åkte nämligen hem till Jossan och badade och spelade lite kubb på lunchrasten, himla trevligt! Jag älskar verkligen min klass, måste bara säga det. Alla är så genuint snälla och roliga.
.
Eftermiddagen/kvällen har spenderats med min bästa Freja. Vi har spatserat runt och letat ut studentskor åt henne och bara myst, som vi gör allra bäst. Älskar min Freja.
.
Nu är jag trött trött trött men måste packa inför Värmlandsresan, wihoo, samt öva på låten jag ska sjunga imorgon inför stor publik. Är så nervös men ska samtidigt bli roligt.
.
Ville mest bara kika in och säga hur enormt mycket jag njuter av livet just nu. Av att vara med mina fina vänner, av att hitta på roliga saker, av att äta och framför allt av att leva. Detta hade jag aldrig trott för något år sedan. Att det skulle komma en dag då jag kunde njuta av livet och skratta igen. Då levde jag inte, jag överlevde.
Jag vet att allt inte är 100 och det kan bli mycket bättre än vad det är idag. Jag kan må bättre och leva mer som jag vill. Men jag vet att det kommer bli bättre, det blir bättre för varje dag. Jag kommer närmare och närmare det liv jag vill leva.
3 bilder från vår förmiddag i solen
Alla musikaltjejor ska bada, wihoo
Härligt värre
Glassigt!

Jordgubbsmys

Jag och bestie sitter på Hötorget och mumsar jordgubbar, livet är bäst just nu! Var så länge sen jag träffade min älskade freshaaa, så nu jävlar var det på tiden.
LOVE

Torsdag

Oj vad man var inaktiv här då, inte bra!
Har haft fullt upp. Kvällen igår var hur trevlig som helst, och även dagen för den delen. Efter vårkonsert i kyrkan blev det middag för alla esteter i skolans matsal och slutligen spex för treorna, mycket lyckat! Jag kom hem vid elva tiden och då hoppade jag i säng direkt. Dock tog det ett ganska bra tag tills jag somnade eftersom jag var så uppe i varv.
En till bra sak som hände igår var att jag fick ett samtal från Capios öppenvård. De kunde erbjuda mig en plats 15 juni, äntligen. Blev mycket glad eftersom att jag känner att jag behöver extra stöd för jobbiga tankar och så. För er som inte vet så innebär det att åka in till Sollentuna en gång i veckan för samtalsterapi och stöd. Kommer bli jättebra! Som jag sa tidigare så blev jag ju först inte erbjuden öppenvård när jag skrev ut mig från dagsjukvården. De trodde inte att jag skulle klara allt ansvar man måste ha för att gå öppenvård. Men efter ett möte på sjukhuset då läkaren fick se att det gick så bra för mig så skickade hon direkt en remiss till öppenvården. Fatta hur glad jag blev! Detta hade jag aldrig trott för några månader sedan, att jag skulle klara mig själv. Förstår ni vilken härlig känsla det är?!
Idag kommer jag för hoppningsvis hem tidigt efter skolan. Känner verkligen att jag behöver vila efter en mycket hektisk vecka med farande fram och tillbaka. Vi hörs när jag kommer hem!
LOVE
Sååå snygg

Prov

MatteB nationella avklarat! Kan väll inte säga att det gick så väldans bra men nu är det i alla fall gjort och jag kan glädja mig med att jag aldrig kommer räkna matte igen, aldrig någonsin!

Nu ligger vi hemma hos Sagis i solen och myser, ska snart ta och bege oss till skolan igen. Ikväll blir det nämligen vårkonsert, estetmiddag samt spexshow. Ingen vila här inte men idag är bara kul. Det är skillnad på att stressa och att ha mycket att göra tycker jag.

PUSS på er

Operan

Oj vilken kul kväll det blev! Operan var förvånansvärt bra och efter den mötte pappa upp mig och vi gick till en restaurang och beställde in en efterrätt. Valde en supergod passionscheesecake. Så skönt när man kan göra så spontana saker utan kompensernde, även om jag måste erkänna att hjärnan gick på högvarv där ett tag. Men det viktigaste är att man kan släppa det och fortsätta på samma spår och det gör jag nu.
Satt där och pratade en stund och nu nannar jag gott för hoppningsvis.

God natt sötisar!

Stressigt

Sitter på tunnelbanan på väg in till min behandlare och mumsar på en swebar, är typ beroende av dem, så jäkla goda!
Efter mitt samtal blir det att slänga i sig medtagen pastasallad på tåget mot operan. Ska nämligen se balett tillsammans med pappas faster Lena, kommer bli skoj hoppas jag!

Stressigt värre men så är det ibland, när livet springer ikapp en. LOVE



Tisdag

God morgon!
Inte haft en så god natts sömn i natt heller tyvärr. Inser nu att jag inte klarar mig utan mina älskade sömntabletter, inte bra. Får väll ta och köra på dem ett tag till tills min kropp hamnat i ett stabilare läge.
.
Idag är det spex hela dagen i skolan (ovanligt? nää). Ska i vilket fall som helst bli mycket kul. Efter skolan ska jag som  sagt till min behandlare i globen och ha ett samtal. Känns väldigt välbehövligt just nu måste jag säga eftersom jag på senaste tid haft mycket jobbiga tankar som dragit ner mig samt lättare ångestattacker.
.
Dock kan jag inte riktigt sätta ord på vad det är som känns jobbigt så det kommer nog också bli lite jobbigt att försöka förklara för min behandlare vad det är som känns tufft. Vet bara att det inte riktigt har med maten att göra den här gången. Det är mer en rädsla för livet som jag känner. Jag är rädd för att bli frisk och allt vad det innebär. Rädd för att bli vuxen, ta studenten och ge mig ut i den riktiga världen. Den riktiga världen är skrämmande för mig och jag vågar inte riktig ge mig ut där. Förra gången jag var på väg ut i den stora världen blev jag vettskrämd och som skydd tog jag kontroll över maten. Jag gömde mig bakom viktnedgång och kontroll för att slippa tänka på vad jag borde göra. Som att få höga betyg, vara social och bli vuxen. Allt det där som man enligt mig måste göra för att vara en lyckad människa. Allt skrämde mig så mycket att jag började fokusera på något annat för att slippa all denna press, och då fick det bli maten.
Men den här gången hoppas jag att jag kan ge mig ut i den stora världen utan för höga krav på mig själv. Denna gång vill jag inte få panik och vända innan jag kommit fram, aldrig igen säger jag bara.
.
Ha en underbar dag alla fina människor där ute!
Bjuder på en gammal gammal bild från Afrika

Hektiskt schema

Hallå!
Har just avnjutit en god middag utomhus (!!) i kvällssolen. Känner verkligen i hela kroppen är sommaren är här nu och det är så underbart! Har gått i linne hela dagen och nästan svettats, då kan man kalla det varmt.
.
Denna vecka ser ganska hektisk ut och jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna med allt. Tycker ju om att ha saker uppbokade men vill lixom inte känna mig stressad vilket jag gör lite nu. Så här ser schemat för veckan ut:
Tis: Spexrep i skolan hela dagen. Till behandlaren på eftermiddagen. Operan med faster Lena på kvällen.
Ons: Nationellt prov i matte. Vårkonsert i kyrkan samt estetmiddag på kvällen. Kommer vara hemma vid 11.
Tors: Ska träffa en vän jag inte sett på länge.
Fre: Uppsjungning för publik i skolan på kvällen.
Lör- Sön: TILL ELLEN!!!
.
Som ni ser så är det ganska fullt upp, när ska jag hinna plugga?? Men får nog ta och inse att det är detta som kallas livet och man får helt enkelt ta och prioritera saker och ting. Som att leva t.ex.
Är bara så rädd att jag ska "gå in i väggen" som jag gör när jag har mycket för mig. Måste ju också öva på att ta det lugnt. Men det ska nog funka!
.
Nu ska jag snart ta och pallra mig över till grannen och se om hon kommit hem än. Vi ska nämligen hänga ikväll.
So long!

Jag har en enda önskan, och den är att bli fri

Sommarfrulle

Somnade tidigt igår kväll men har sovit otroligt jobbigt inatt. Drömt mardrömmar och kallsvettats om vartannat.. Vet inte vad det beror på? Var väldigt länge sen jag sov så illa. Men har försökt trappa ner på mina sömntabletter så kan ju vara det. När jag vaknade var jag i alla fall inte direkt utvilad om man säger så.

Startade i alla fall dagen med en riktig sommarfrukost som ni ser nedan. Denna bestod av vaniljyoghurt med en skivad banan och jordgubbar, macka med philadelphiaost och jordgubbar samt jordgubbsjuice. Mycket jordgubbar här! Som förhoppningsvis kan hålla mig pigg och glad idag trots en dålig natts sömn.

Nu ska jag snart ta och pallra mig bort till skolan. Tror jag tar en promenad idag i det fina vädret. Är nämligen inte alls långt till min skola.
Ha en fin dag allesammans! LOVE

Dumma tankar

Heeeeej fina tjejor!
Är helt slut efter ännu en dag i mattesalen. Men nu är det slut på kursen och jag måste säga att jag har lärt mig enormt mycket. Eftersom jag varit borta så pass mycket från skolan så har jag ju kommit efter en hel del men efter denna mattekurs är jag på banan igen.
..
Efter kursen slutade vid halv två köpte jag och Rebecca med oss glass och åkte hem till henne för att mysa i solen. Det var mycket trevligt. Vi blev bjudna på mumsig sommarbuffé och spelade lite kubb med hennes syster och hennes pojkvän. Eftermiddagen slutade med att vi båda somnade på en filt på altanen under gassande sol, underbart!
..
Trots att dagen varit härlig så har tankarna varit på mig som bara den. Jag fattar inte, kan de inte bara låta mig vara?! Är verkligen outhärdligt att känna så här som jag känner vissa dagar. Varför kan jag inte bara få leva utan eländiga tankar som är på mig 24/7? Men det viktigaste är i alla fall att man inte låter dessa tankar styra och med handen på hjärtat kan jag säga att jag ALDRIG låter det ske nu för tiden. För hur arga tankarna än är på mig så får jag aldrig göra som de säger. Det är det absolut viktigaste. Sedan får det andra komma sedan, att jobba bort det som tynger mig. Hur vet jag inte men de måste ju försvinna någon gång.
..
Nu ska jag snart lägga huvudet mot kudden för det bästa är att det faktiskt är en dag imorgon också och man får väll hoppas att tankarna är något snällare mot mig då.
..
Sov gott sötisar!

Uppe med tuppen

Uppe med tuppen! Redo för en ny mattedag. Är fortfarande helt slut i huvudet och känner mig inte riktigt på mattehumör men det ska nog gå.
Ha en fin dag allesammans PUSS

Frukost+ mattepluggande= bra kombo haha

Det går framåt

Hej fina och ursäkta för den usla bloggningen. Har haft så himla fullt upp med att njuta av ledigheten och det fina vädret.
..
Igår åkte vi som sagt hem från landet men för mig blev det hem till bästis för att sova över hos henne. På vägen stannade vi på McDonalds och jag åt en meny (!!) där ifrån till middag. Vet att det inte är värsta grejen egentligen och att äta på McDonalds är en sak som varenda människa kan göra när som. Men för mig som inte ätit där på flera år är det STORT. Och jag är sjukt stolt att jag nu kan bocka av en sak från Ellens och min utmaningslista! Wehåå
..
Men utmaningarna och framgångarna slutar inte där. När jag kom fram till Rebecca blev jag bjuden på chips och riktig coca cola. Två saker som även de varit totalt förbjudna i min (tidigare) värld. Men jag tackade och tog emot och passade därmed på att bocka av ytterligare två saker från listan.
Fattar ni hur grym jag känner mig?! Jag har släppt på alla hämningar och bara lever och jag tar extremt stora steg framåt. Jag vet att det är lite konstigt att vara stolt över sig själv för att man kan äta, något som är så naturligt som det bara kan bli, men jag måste tillåta mig själv att faktiskt få vara det. För just nu går jag emot ALLA anorexins regler och jag skiter blanka fan i det, jag bara gör. Hör du det anorexin, jag skiter i dig!!
..
För att återgå till vardagen. Imorse vaknade vi tidigt. För att vara ärlig så försov vi oss. Så det blev att slänga i sig frukosten och slänga på sig kläderna för att sedan få skjuts av Rebeccas pappa till universitetet där mattekursen skulle äga rum.
Så i princip hela dagen har bestått av utav mattepluggande vilket faktiskt har varit ovanligt roligt och lärorikt. Lärarna var toppen och jag och Rebecca kom fram till att vi lärt oss mer idag än vi gjort på hela året i skolan, snacka om usel undervisning. Men detta var i alla fall toppen för oss, så nu är vi inte längre oroliga över att misslyckas på nationella provet.
Enda minuset var att vi först råkade gå till fel grupp så vi var med dem som läste matteA hela förmiddagen, haha vi två asså... Men det löste sig som tur var genom att vi fick en snabbgenomgång av det de hade gått igenom i den gruppen vi egentligen skulle vara i.
..
Nu ska jag fortsätta jäsa här i solen, såå underbart!

Grill time

Åå vad jag älskar att vara på landet. Efter en brännbollsmatch blev det grillad korv ute på tomten. Livet leker!

SIA HallonSaltlakrits

En riten rescention av glassen jag testade ikväll: det var mycket god. Dock levde den inte riktigt upp till mina förväntningar, hade förväntat mig en mer sorbet aktig glass.
Men det var definitivt en glass jag köper igen. 4 av 5 får det.

Lugn vila stillhet ro

Så skönt att komma ut till landet, även fast det bara är för två korta dagar. Bara få slappna av och umgås med familjen. Njuta av lugnet och av att vara ledig. Det behöver jag just nu känner jag.
Och att kunna njuta av ledigheten är så uppskattat från min sida. Jag tycker om att ha en aktiv vardag för att sedan kunna njuta extra mycket när man får semester.

Dagen har bestått utav lek med syskonen, promenad ner till vattnet med mammi och nu grillning på kvällen, precis som det ska vara på landet. Har haft så otroligt roligt med mina syskon, var så länge sedan jag umgicks med dem och jag hade nästan glömt hur roligt det är.

Ska fortsätta mysa här med min familj. Köpte med oss en ny glassort, hallon och saltlakrits, som jag tänkte testa ikväll. Hoppas på att den är god!

En bild på stugan på landet, underbart!

Mot landet

Bilen är fullpackad och familjen är påväg till landet. Vet inte vad som har hänt då hela familjen bestämde sig för att följa med, helt otroligt!
Vi kommer bara vara där tills imorgon kväll eftersom lillebror har match och jag ska gå mattekurs i helgen, men det blir mys att bara få komma dit. Ska bara slappa och spela spel, det enda man kan göra där.
Hoppas ni får en fin långhelg, PUSS

Syskonen i bilen 🚗🚕🚙

Gottigt

Kvällsmål bestående av naturell yoghurt, äppelbitar, sötmandlar och kokos. MUMMA!

Fikafikafika

Hej alla goa och glada!
Har nu kommit hem och precis ätit en sen middag som fick bli rester eftersom pappa inte orkat laga något. Haha så blir det alltid när mamma inte är hemma. Nu sitter jag och min syster och leker med våra datorer och lyssnar på musik, har inte orkat lämna köksbordet än och känner på mig att vi kommer sitta här ett bra tag till.
Efter skolan idag, vid halv fem, smsade Saga (min syster) mig och frågade om jag ville följa med in till nya Espresso house vid Stureplan. Så helt spontant (!!) åkte vi in och hade det supermysigt. Otroligt fint var det inrett och öppet så man satt nästan som utomhus. Vi fikade scones med en massa goda pålägg som cream cheese och marmelad och även en varm chailatte, mums var det!
Ikväll tänkte vi fortsätta på våran systerkväll med att kolla på film, tror det blir shutter island. Har sett den en gång tidigare men fattade typ ingenting av den då, så ska ge den en chans till. Blir mys!
PUSS på er
Fina syster<3
Mumsig fika

Dagens outfit

Hej finisar!
Ska snart ta och bege mig till skolan för att fixa ett matkort (har tappat bort mitt..) innan vi börjar klockan tio. Vi ska repa på ett spex vi gör om treorna hela förmiddagen, ska bli riktigt kul! Älskar att vi knappt har någon riktig skola i vår linje, bara en massa rep och annat kul.
Dock känner jag mig lite smått stressad av allt jag har missat när jag varit borta. Men vet inte riktigt vad jag ska göra för att jobba ikapp, har lixom inte så himla kompetenta lärare som kan tala om det för mig heller.
Det jobbigaste är att jag vet att jag hade fått så mycket bättre betyg om jag aldrig blivit inlagd. Jag kan så mycket mer än vad mina betyg kommer att visa, och det gör mig så arg. Varför, varför skulle jag gå och bli sjuk för?! Men antar att det bara är att acceptera läget och inse att jag inte kan hjälpa det som har hänt. Istället får jag göra det bästa av situationen och kanske läsa ikapp på komvux efter gymnasiet? Det viktigaste nu är ju att bli frisk, så det så.
Känner inte att jag har så himla mycket mer att säga så vi får helt enkelt höras mer när jag kommer hem.
Ha en underbar dag! PUSS
En liten dagens outfit bild, hehe värsta modebloggerskan

"Jag blev inte tillräckligt sjuk"

Idag har varit en knasig dag men jag och mina tjejor har busat och lekt som vanligt, haha, och haft det riktigt kul. Älskar att gå i skolan igen!
Håller för närvarande på och smsar med Ellen, saknar henne redan. Men vi har bestämt att jag ska komma och hälsa på henne nästa helg i Munkfors. Ååå längtar så mycket efter att få se hur hon bor och träffa hennes familj och kompisar men framför allt träffa henne igen. Så himla surt att hon bor så långt bort.
Vi håller i alla fall på och pratar om att tatuera oss tillsammans hos en som hon känner i Munkfors. Är inte helt säkra på vad det ska stå men vi har några idéer så vi får väll se. Men är lite nervös, tänk om man ångrar sig? Vad tycker ni att vi ska skriva, några idéer? Ska vara något som har syftar på kampen mot anorexin.

Nu måste jag ta upp en sak som hände mig idag och som visar att jag har en (lång) bit kvar till att bli frisk. Jag vet, sjukdom sjukdom, det är nästan allt den här bloggen handlar om men jag måste få skriva av mig av det jag inte pratar om högt.  I alla fall så var det nämligen så idag när jag var på väg till tandläkaren såg jag en väldigt anorektiskt smal tjej. Hade jag varit fullt frisk hade jag antingen avskräckts av henne eller också hade jag tyckt synd om henne. Men hur dum är jag inte som tänker: "Å sådär vill jag också vara...". Detta var alltså min första tanke men den ifrågasatte jag såklart snabbt. Men sedan fick jag tankar som "jag blev aldrig sådär, tillräckligt, sjuk" och "alla bryr sig säkert om henne och inte om mig, för jag är för stor". Blir så arg på mig själv som tänker sådana idiotiska tankar.
Varför gör jag det? Varför kan jag inte bara förstå att enligt anorexin blir man aldrig tillräckligt sjuk, hur sjuk man än är. Och jag HAR varit riktigt sjuk, om det nu gör mig nöjdare.. Jag har ju varit där hon är nu och jag vet vilken sjukt lång och förjävlig resa hon har framför sig. Det finns igenting med henne som jag borde vara avundsjuk på, det vet jag ju. Ändå är det de tankarna som först ploppar upp i huvudet.
Och att ingen skulle bry sig om mig nu är ju också bull shit. Fler kompisar orkar bry sig om mig nu. Ingen orkar med en anorektiker. En anorektiker som aldrig blir frisk och måste tas hand om hel tiden, en sådan lämnas till slut ensam. Jag kan nu ärligt säga att det är fler kompisar som vill vara med mig nu för tiden, förr var jag inte mig själv och jag var absolut inte rolig att umgås med.
Känner att jag måste försöka påminna mig själv om dessa saker när något sådant sker. Jag är värd mer än dessa dumma tankar intalar mig, så det så.

Tisdag

Hej bloggen! Haha
Nu sitter jag i skolen och har 3 timmars håltimme, lite lagom segt.. Men jag och Rebecca har underhållt oss lite med att leka i en container.
Jag bloggar mer när jag kommer hem, för nu känner jag att jag bara ordbajsar haha PUSS

Med stolta steg

Hallå!
Ville mest kika in och tala om att det gick bra på sjukhuset idag. Fick träffa min läkare från dagsjukvården som tvivlat ganska mycket på att jag skulle klara mig när jag skrev ut mig. Hon sa att jag aldrig skulle klara mig och väntade redan på att jag skulle komma tillbaka i ännu sämre skick. Men det var så skönt att få bevisa för henne och alla andra som inte trott på mig att det går framåt. Självklart blev hon jätteglad och sa att jag såg så mycket piggare ut nu. Tror det har att göra med mitt mående. När jag gick dagvården trivdes jag inte alls, jag mådde inte bra av att vara där. Men nu när jag har börjat skolan har den riktiga Karolina kommit fram allt mer.
I alla fall så blev jag så glad att få visa för alla att jag klarar mig själv och det var ed stolta steg jag gick in på Capio.
Nu myser jag i soffan men känner mig redan rätt trött så tror jag ska gå och lägga mig snart.
God natt på er alla!

Svar på tal

Anonym  ([email protected]) om Söndag med Ellen:
Heeeeej :) 
Jag har några frågor till dig hehe :) 
Hur gammal är du? 
Vad heter du? 
Kan du berätta lite mer om capiosheldygnsvård? 
Hur det fungerar, vad du tyckte, var du väldigt sjuk när du kom dit? 
Vad har du för hjälp nu?
Hur länge var du inlagd? 
Vad läser du för något? Linje asså :)
Osv. Är nu läsare. Men redan efter denna lilla tid jag följt din blogg kan jag inte annat än älska den. Motiverande och allt. 
Lycka till, kraaaaaaaam!!!!!

Svar: Först vill jag tacka för all beröm, det gör mig så himla glad att höra att jag kan peppa någon, bara någon så är jag glad!
Sedan till svaren. Jag heter Karolina och är 18 år, fyller 19 i september.
Vet inte så mycket jag kan säga om Capios heldygnsvård mer än att den är skitbra för en om man är riktigt nere i skiten. Där får man hjälp att bryta alla anorektiska mönster eftersom det enbart finns utrymme för mat och vila. Man äter 6 ggr om dagen och har endel små grupper med fokus mot friskheten, men inte så mycket eftersom de flesta inte riktigt är kapabla till terapi när de kommer in där.
Tyvärr så måste jag medge att jag hann bli ganska så sjuk innan jag kom in där. Det var efter en resa i julas som jag trillade tillbaka i anorexin och jag fick inte hjälp förrens det hade gått riktigt långt. Jag var inte nere på det lägsta viktmässigt men hade jag inte fått en plats på Capios heldygnsvård så hade det nog inte tagit så lång tid tills jag även var det. När ja väl fick platsen bestämde jag mig för att vända på allt, jag skulle bli frisk. Men jag hade nog lite för bråttom och var nära på att skriva ut mig flera gånger. Men jag höll i och min vistelse på 51:an blev 8 veckor lång.
Efter det kom jag till Capios dagsjukvård (52:an) och där var jag i ca. 6 veckor (?) tills jag till slut skrev ut mig. Idag har jag endast kontakt med Capio för vägningar men så fort det finns plats så kommer jag att få gå i öppenvården för samtalsterapi. Annars har jag en gammal behandlare från SCÄ som jag går och pratar med ibland vid behov.
Så nu har jag som sagt börjat skolan igen och jag läser det estetiska programmet med inriktning musikal, det är den bästa bästa linjen vill jag bara säga, jag stormtrivs! Började i min nuvarande klass i tvåan efter att ha hoppat av skolan p.g.a. sjukdom i tvåan tidigare (jag gick alltså om). Mitt mål nu är verkligen att inte behöva gå om igen eftersom jag älskar min klass och linje.

Hoppas det var någorlunda okej svar på dina frågor!


En sjuk Karolina (ca. 1 år sedan)

Karolina idag. Med en annan kisse, haha

Måndag

Hej allesammans!
Nu sitter jag i bilen påväg till löwenströmska sjukhuset. Där blir det vägning och planering för framtiden. Hoppas verkligen att de kan erbjuda mig öppenvård nu, känner att jag behöver komma till någon och prata av mig. Håll tummarna för att det går bra!
Hörs när jag kommer hem PUSS

Söndag med Ellen

Fortsättningen av Ellens och min helg tillsammans..
I morse vaknade vi tidigt och extremt peppade inför en dag på GRÖNA LUND!!
Vi sprang runt fram och tillbaka till alla attraktioner bland en massa folk.
Frittfall tilt var skrämmande men sjukt kul!
Det blev en supergod glass vid mellistid.
Dagen avslutades med en mumsig middag som vi fick slänga i oss innan vi var tvungna att bege oss till centaralen för att inte Ellen skulle missa tåget.
Tack bästa bästa Ellen för en helt fantastisk helg! Med dig är jag stark, tillsammans klarar vi vad som helst. Finns ingenting jag inte vågar när du är med. Tack!

Lördag med Ellen

Hejsan!
Nu har min lilla Ellen åkt hem till Värmland och jag saknar henne redan. I alla fall så har vi haft en helt underbar helg, vi har haft så sjukt skoj. Tänkte att ni skulle få se lite vad vi har hittat på, därför kommer nu en bildbomb, titta och njuuut, haha
Förväntasfull i bilen påväg mot centralen för att hämta upp Ellen.
ÄNTLIGEN kom hon!!
Efter lunch hemma begav vi oss in till stan för shopping.
En god chailatte på språng. När vi gick till en tatueringsstudio för att se om vi skulle tatuera oss, men de hade tyvärr stängt..
Ellen från lilla Munkfors på tunnelbanan i huvudstaden.
Efter lite shopping och rundvandrande var det dags för den efterlängtade kladdkakan på cafe fåtöljen på Söder, den var snuskigt god kan jag lova.
Ellen köpte en iphone! Spontan tjej, hihi.
På kvällen dags för bio med en stor godispåse och mys.
Efter bion satte vi på oss klackarna och piffade upp oss lite inför kvällen.
Det blev en sen sushimiddag på stan. Mums!
Efter middagen var vi taggade på att dra ut någonstans men eftersom lilla Ellen bara är 16 så var det inte särskilt lätt att komma in någonstans. Vi gick från ställe till ställe och försökte utan vidare försök (mer tänker jag inte säga, bara att vi flörtade och fuskade en hel del, haha). Så kvällen slutade sittandes utanför bion med en pepsiMax (blev ingen cider som vi egentligen skulle velat), helt trötta i fötterna efter allt gående. Misslyckande men det var ändå en sjukt rolig kväll! Hahaha vi är sjuka!
Våran söndag tillsammans kommer upp i nästa inlägg eftersom det blir så långt annars. Löradagn var i alla fall hur kul som helst!

Gröna Lund

Nu drar jag och fina Ellen mot gröna Lund, wihooo!
Vi hörs när jag kommer hem ikväll, då ska jag visa en massa bilder på vad vi gjort så kika gärna in här senare.
PUSSSS

Mot centralen!

Sitter i bilen påväg till centralen för att möta upp lilla Ellen, ska bli så kul att få träffa henne igen!
Kommer nog inte bli så mycket bloggning i helgen för jag vill kunna umgås med henne så mycket som möjligt men ska försöka att fota en massa vad vi gör som får komma upp här på bloggen sen.
Ha en superhärlig helg allesammans för det ska jag ha! PUSS

Tidsinställt

Varför kunde jag inte bara vara nöjd med mig själv som jag var? Var jag tvungen att bli "perfekt"? Varför lät jag det gå över styr? Tusen frågor men inga svar. Jag vet inte varför det blev som det blev, ingen aning verkligen. Hoppas få reda på det snart för då skulle en sten falla på plats.
Jag var ju verkligen inte den som brydde sig om utseendet eller om att vara smal, och är inte än idag. Det är så mer komplicerat än så. Det handlar om något missnöje med mig själv, en önskan om att vara perfekt. Jag dög inte som jag var. Men varför, VARFÖR lät jag anorexin ta över mig??
2 bilder på mig som frisk och fri! Varför ska detta vara så skrämmande?

Friday I´m in love

God morgon god morgon!
Ska snart knalla iväg till skolan men tänkte först kika in här. Idag känner jag mig glad. Ska träffa en kompis som varit borta i flera månader och rest, ska bli himla kul. Har verkligen saknat henne. Hoppas hon känner igen mig bara, hehe, har ju hänt endel både med kropp och psyke sedan dess. Tycker ofta att det är jobbigt att träffa folk jag inte träffat på länge och att de ska se hur stor jag blivit. Men jag vet ju att det är bara jag som ser det, så jag ska slå bort den tanken. Ska i alla fall bli roligt att träffa henne.
En annan superrolig sak som händer i helgen är att min fina Ellen kommer upp från Värmland och hälsar på. Jag träffade henne när jag var inlagd på Capios heldygnsvård och vi klickade verkligen direkt. Tillsammans har vi kämpat oss igenom allt möjligt och vi har hela tiden peppat varandra, hon är så bra för mig! Längtar så tills imorgon!!
Nu måste jag kila PUSS

Hos Sagis

Har just kommit hem från bästa Saga, vi hade det så jäkla kul! Hoppas ni mår bra PUSS

Morgonmys

Ligger i soffan, kollar på the voice och myser med katten. Älskar att vara vakna tidigt när jag har sovmorgon, då har man hela morgonen framför sig.
Snart bär det av till skolan för en idrottslektion som jag tyvärr inte kan vara med på än men ska i alla fall kolla på.
Ha en bra dag alla fina tjejer där ute PUSS

jag är livrädd för att leva, jag är dödsrädd för att dö

Hejhejhallåhallå
Måste börja med att tacka för fina stöttande ord, älskar när ni kommenterar!
Idag har varit en ganska tuff dag. Gick inte alls bra på engelska nationella, efter ett tag stängde jag ihop häftet och gav upp, inte bra. Känner mig så otroligt dålig. Jag är verkligen inte bra på någonting, har kommit efter så mycket i skolan nu i och med behandlingen oxå. Känns som alla mina vänner lyckas med allt och har det så himla bra medan jag bara står på samma ställe och trampar. När ska det bli min tur att lyckas? När ska jag få något för allt kämpande?
Sen att jag har  kännt mig som världens största levande varelse hela dagen. Orkar inte med detta längre. Det enda jag tänker på är licksom hur stor jag är och hur stor andra måste tycka att jag är. Och äcklig. Blir så otroligt jobbigt när man inte kan koncentrera sig på andra saker, när detta tar upp varje vaken sekund. När ska tankarna försvinna egentligen? Är desperat, behöver hjälp!
Idag har varit en sådan dag då jag tänkt mycket på vad jag hade kunnat gjort om jag aldrig blivit sjuk. Jag vet att det är dumt att tänka så men kan inte riktigt låta bli. Jag hade tagit studenten i år. Och jag hade säkert gått ut med ganska höga poäng. Istället är jag kvar i skolan och det går skit eftersom jag har missat såpass mycket, både i och med att jag har varit inlagd men också i och med att jag inte har orkat så mycket som jag gjorde när jag var frisk.
En annan sak jag skulle gjort är att dansa. Innan jag blev sjuk dansade jag väldigt mycket och hade precis tänkt att börja satsa. Jag utvecklades väldigt mycket och älskade det. Men istället har jag nu haft ett uppehåll i ett och ett halvt år och därmed utvecklats noll.
Är inte meningen att jag ska sitta och tycka synd om mig själv för jag har egentligen bara mig själv att skylla. Det är jag som har gjort att jag inte fått göra alla dessa grejer jag drömt om. Men vill egentligen bara säga att jag hatar denna skitsjukdom!
Nu blev det ett sånt hära deppinlägg igen men det får ni stå ut med, PUSS
Som ett lite mer positivt avslut på detta deppiga inlägg bjuder jag på en bild på jag idag. Jag testade att locka mitt korta hår och blev faktiskt ganska nöjd nu när lockarna gått ur mer under dagen, eller vad tycker ni?

Släpp mig

God mörra! (värmländska?)
Idag väntar en lång lång lång skoladag från 8.20 till 16.30, puuh! Nu på morgonen är det engelska nationellt prov, så håll tummarna att det går bra.
Dagens mående är väl sådär. Vissa dagar känner jag mig ganska nere och deppig medan jag andra dagar kan känna mig extremt pepp på livet. Konstigt det där men antar att det hör till. Att det ingår i friskheten. Grejen är den att jag trivs med livet nu, det är inte det. Jag mår bra, går i skolan, skrattar och lever allt vad jag kan. Men samtidigt är det en ständig kamp. Från att jag vaknar till jag går och lägger mig. Jag kämpar varje vaken timme med att stanna kvar i min kropp, och inte fly. Fly från alla tankar och känslor som kommer upp. Det må se bra ut på ytan men inuti är det långt ifrån perfekt. Missförstå mig inte nu. Jag gillar livet, det är bara det att jag vill känna ig 100 procent fri. Jag vill inte vara fast vid något längre.
Jag längtar till den dagen, om den någonsin kommer, då jag kan vakna på morgonen och känna mig fri. Sådär som jag kände för två år sedan, då jag var fullt frisk. Kommer jag någonsin få känna så igen? För jag tror inte jag orkar leva i en ständig kamp mycket längre till.
Förlår för ett deppinlägg men kände att jag behövde skriva av mig.

Så nära att jag nästan kan ta på det

Skrev ett superlångt inlägg nyss som raderade så nu är jag lite lack..
I alla fall så skrev jag om mitt möte med min behandlare i eftermiddags. Vi pratade om den den sista slutspurten. För jag är där. Det är inte långt kvar nu. Jag kan nästan ta på friskheten. Men min behandlare sa att det är nu alla tankar och rädslor kommer upp och det är så viktigt att inte släppa taget nu och vända tillbaka, i ren panik.
Jag kan verkligen känna så. Jag är rädd för att ta det där sista steget. För jag är rädd att det ska ge mig ångest. Jag är rädd för att bli rädd. För egentligen är det nog det, för själva friskheten är jag egentligen inte rädd för.
Sen har jag nu förstått att det inte finns någon magisk gräns då man plötsligt blir frisk utan friskheten kommer succesivt. Det är så jobbigt för jag orkar verkligen inte vänta längre, jag vill bli frisk nu nu nu!
Med detta lilla inlägg säger jag god natt. Mer orkar jag inte skriva eftersom det långa långa inlägget som jag just skrev raderades.. Men sov gott i alla fall PUSS

Kvällsmål

Sitter och kollar desperate housewives med ett gott kvällsmål, en kopp chailatte plus 2 rostade surdegsmackor med ost, mums!

Tåget

Sitter på tåget på väg in till stan. Ska ha ett möte med min gamla behandlare från SCÄ, ska bli skönt.
Dagen har varit skön med bara en lektion så kom till skolan på morgonen i onödan. Men vi har flummat runt och ätit mjukglass så det har varit bra ändå! Vi hörs när jag kommer hem PUSS

Behandling behandling

anonym om Svar på fråga:
Vad tyckte du om de olika behandlingarna? Positivt/negativt? Vilken hjälpte dig mest?

Svar: Jag tror dt mycket beror på vilken inställning man har när man kommer i behandling. När jag var på SCÄ för ett år sedan ville jag inte bli frisk. Jag var tvångsinlagd och gjorde allt för att kämpa emot viktuppgång och hade inte riktigt förstått ens att jag var sjuk. Så det var nog på grund av det jag aldrig blev frisk.
När jag sedan kom till Capio i januari var det en egenanmälan för att det var jag själv som kände att jag inte klarade av livet längre. Jag ville bli fri på riktigt. Därför gick jag in med inställningen till att kämpa allt vad jag orkade och ta emot all hjälp jag kunde få.
Men förrutom min egen inställning så måste jag säga att Capio har hjälpt mig enormt mycket, mer än SCÄ gjorde. Där fick jag en förståelse för mitt beteende och mer terapi. På Capio är det ingen som tvngar en till att äta eller bli frisk utan det är helt ens egna val och är man inte motiverad alls så blir man utslängd och det tycker jag är bra. Man kan aldrig bli frisk om man inte vill det alls. Jag är så otroligt tacksam för allt Capio har gett mig!

Skansen

Hej och förlåt för den usla bloggningen. Var så trött imorse efter skivan igår att jag somnade i soffan efter att jag ätit frukost. Som tur var vaknade jag 20 minuter innan jag skulle gå men det enda jag hann var att snabbt slänga på mig kläder och sen rusa iväg.
Idag har vi varit på skansen med teatergruppen. Vi studerade djur som vi sedan ska agera som på lektionen. Det var en väldigt mysig dag i solen. Först åt vi picknick i gräset och sedan gick vi runt och kollade på alla söta djur, skansen är verkligen underskattat! Haha
Fick förresten en fråga om vad jag tycker om de olika behandlingarna jag har gått i som jag ska svara på i nästa inlägg, så häng kvar! PUSS

Favoritplagget

En bild på mina absolut favoritbyxor

Solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leva då

God förmiddag!
Vilken fin dag vi fått idag va? Tur det eftersom dagen ska spenderas på en amerikansk fotbollsplan i Farsta utomhus. Det är min bror som ska spela match och hela familjen ska åka och heja på. Lite roligt att alla ville följa med, då vi inte gör så mycket hela familjen tillsammans nu för tiden. Det enda min bror gör är att sporta, min syster pluggar en väldans mycket och mamma och pappa jobbar. Så det ska bli kul. Vi ska ha med oss lite jordgubbar och sånt som vi ska picknicka på om det finns någon mysig gräsplätt.
Ikväll vankas studentskiva med temat "min mamma sa att jag kunder bli vad som helst, så jag blev...". Gaaah panik, vad ska jag klä ut mig till?! Tips mottas gärna. Som vanligt känner jag mig lite ambivalent till om jag orkar/vill gå men det blev ju så jäkla roligt förra gången, så varför inte gå? Jag har ju inget att förlora! Känner verklgen att jag börjar komma tillbaka till livet nu. Vem vet, kanske är jag egentligen en liten partypingla långt där inne. Jag vet ju inte eftersom jag har varit sjuk största delen av min ungdom och sjukdomen gör så att man isolerar sig mycket och aldrig går ut och festar. Dels har det handlat om alla kalorier man får i sig genom alkoholen och sen har man inte riktigt orkat spela glad och socialisera sig. Huuh, det är tur att jag inte tänker så nu, sjukdomen förstör verkligen hela livet för en. Det märker man nu när man börjar uppskatta sådant igen. Ska aldrig låta den ta detta ifrån mig igen.
Jag önskar er alla en fin dag ute i solen! PUSS
Så länge visar jag en bild på en snygg Miley Cyrus. Ska testa att locka
mitt hår, hoppas det blir sådär då!

Svar på fråga

anonym om 11 frågor:
En fråga, jag undrar vilken behandling du går i? Var du har fått hjälp med ätstörningen?
IP: 109.58.103.26


Svar: Hej anonym! Just nu så går jag inte i någon behandling. Har just hoppat av dagsjukvården på Capio anorexicenter men har fortfarande lite kontakt med dem genom att åka dit för avstämning samt vägning. 
Har gått i tre olika behandlingar under min sjukdomstid. Förra sommaren var jag inlagd på SCÄ:s familjevårdsavdelning. I januari detta år behövde jag mer hjälp och blev inlagd på Capios slutenvårdsavdelning och efter det fick jag gå över till deras dagsjukvård. Men nu har jag som sagt hoppat av behandlingen och känner att det funkar bra.
Hoppas det var svar på din fråga!

Fråga på, jag älskar att få frågor!

Lek

Har haft en jätterolig kväll faktiskt. Vi har haft gäster och de hade 2 små extremt söta barn. Vi har lekt och busat som bara den så nu är jag helt slut! Tänk att det kan vara så kul att leka med små barn! När dom gick så sa jag till föräldrarna att jag gärna sitter barnvakt om de behöver någon gång så nu får vi hoppas på det.
Mycket god mat har vi ätit också. Nedan är en bild på efterrättsbuffen.
Nu ska jag sussa sött för imorgon väntar en ny händelserik dag för hoppningsvis. PUSS på er

11 frågor

Fick lite roliga frågor från Saga (skavsnigels.blogg.se) som jag tänkte svara på nu:

1: Berätta om din absolutaste favoritsak i ditt hem.
Måste nog säga min dator, haha. I den finns typ hela mitt liv. Foton, bloggar etc. Älskar att vara inne på datorn lite väl mycket tror jag.

2: Hur minns du dina första minnen i livet?
Jag minns mig själv som ett väldigt glatt barn, dock med mycket press på mig själv. Jag ville alltid vara bäst på allt och var nästan aldrig nöjd. Men jag var alltid glad och älskade livet!

3: Skriver du helst med bläck eller blyerts?
Jag skriver helst med bläck. Jag tycker att det är så lent och skönt att använda bläck, haha. Blyerts smetas bara ut.

4: Om jag säger Homsan, vad tänker du på då?


5: Berätta om din favoritglass (och med glass menar jag gräddig mjölkig alt. laktosfrimjölkig glass, inte 
frusen saft.)
Om jag ska vara helt ärlig så älskar jag all glass! Är en riktig glassoman. Men den godaste måste nog vara Ben&Jerrys halfbaked! Läskig men ack så god.

6: När du får ont i huvudet, var brukar smärtan centrera sig då?
Jag har nästan ständig huvudvärk. Så ofta att jag typ inte tänker på det, för att jag är så van. Men skulle nog säga att den sitter i hela huvudet, typ sprängande.

7: Är du vidskeplig?
Ganska så mycket vidskeplig tyvärr. Tror alltid att någon ska dö om jag inte gör något särskilt. Dock tror jag inte på de där vanliga vidskepligheterna som att inte lägga nycklarna på bordet och liknande, jag har egna påhittade vidskepligheter.

8: Blommor , rutor, ränder eller prickar?
Älskar randigt. Fats blommigt också. Kan inte bestämma mig. Jag är nog inte en blomtjej, det är bara det att jag har ett par blommönstrade byxor hemma som jag älskar! Annars är det nog randigt.

9: Vad har du helst för en lördagskväll?
Jag är inte riktigt en partytej. Visst gillar jag att gå ut och festa ibland men det är nog inte så jag skulle förklara min perfekta lördagskväll. Det skulle istället vara hemma med några kompisar, bara flumma runt och äta godis. Och skratta.

10: Berätta om dina favoritskor.
Mina favoritskor var (är) mina blåa coverse. Men dom blev tyvärr nerspydda på valborg så jag vet inte om de kan leva igen. Annars alla mina andra converse.

11: Och sist men inte minst. Hur mår du idag?
Jag mår sådär idag. Inte dåligt men tjockiskänslorna är på mig som bara den.

Plus

Hej igen!
Kan med mycket glädje meddela att vägningen även idag gick finfint! Känner mig så jävla stark, jag klarar det här! Det går inte smärtfritt men den friska rösten är nu äntligen starkare än den sjuka, och då kan jag bara välja att inte lyssna på den sjuka rösten.
Men även fast jag blir glad av att gå upp i vikt så mår jag psykiskt ganska dåligt över att se min kropp växa och bli större för varje dag. Jag känner mig som världens största människa. Försöker intala mig själv att det bara är anorexin som spelar mig ett spratt men det är inte lätt.
Ikväll ska  vi ha gäster här hemma. Det ska bjudas på grill, mums! Sen tänkte jag även svara på några frågor jag har fått, kommer upp strax! Ha en underbar kväll!
Tänkte trotsa allt och lägga upp ett par helkroppsbilder på mig. Detta är så jag ser ut nu, 11 kg plus.. Men det är såhär jag ser ut, bara att acceptera!
Ja, jag vet att jag är fet

Lördag 5/5

God morgon!
Idag känns det bättre och jag är redo inför en rolig helg.
Idag ska jag till sjukhuset för att väga mig, och som vanligt är jag lite nervös. Men jag både tror och hoppas verkligen på en viktuppgång eftersom jag skött mig hela veckan, med undantag för ett litet snedsteg. Men det ska nog gå bra! Dessutom har jag bestämt mig för att jag ska unna mig något genom belöningsshopping om det gått bra även denna vecka.
Håll tummarna gott folk! PUSS
För några dagar sedan, åå kan det inte vara sol idag!

Överätning?

Har haft en mysig hemmakväll med mamma och syster och bara kollat film och ätit godis. Mycket godis. Nästan så att det känns lite jobbigt såhär efter, kändes som det blev lite väl mycket. Jag vet att en läkare inte skulle kalla det hetsätning/överätning för det handlar inte om sådana mängder men för mig känns det nästan som det. Det är just den här känslan av kontrollförlust. Och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Å ena sidan är det väll bra att ibland släppa på den där extrema kontrollen man som anorektiker hela tiden vill ha. Å andra sidan kan jag ännu inte riktigt lita på min kropp. En frisk människa kan ha en stor godispåse framför sig utan att sätta i sig hela, för den friska känner när det blir tillräckligt, när den känner sig mätt. Men jag kan inte riktigt lita på mina mättnads- och hungerkänslor ännu och därför känns det tryggast att ha en bestämd mängd framför sig som man ska äta, annars känns det ofta som att man tappar kontrollen och hetsäter, fast man egentligen kanske inte gör det.
Längtar till den dagen då jag kan äta godis utan att tänka så mycket. Då jag kan äta tills jag känner mig nöjd och lita på min kropp.
Men vad tycker ni? Är det bra eller dåligt att göra såhär? Räknas det som hetsätning bara för att man inte har kontroll?

Offentlig teater

Heeej bloggen!
Är nu hemkommen efter världens roligaste dag i skolan. Har inte haft så roligt som jag haft idag på länge. Har varit med mina bästa vänner och bara flummat runt. Måste berätta en sak vi gjorde:
Det var efter lunchen och vi hade en lång håltimme så vi bestämde oss för att gå till skolan som ligger bredvid vår skola. Sedan körde vi offentlig teater där och låtsades att vi grälade. Det blev en riktig kallabalik! Elever blev helt chockade och lärare la sig i, alla trodde att det var på riktigt. Men det värsta var att det var tre lärare i början som bara gick förbi när vi kallade varandra sjukt elaka saker som "hora" och sådant. Vi ville testa hur långt man kan gå innan lärare säger ifrån och man kan verkligen konstatera att dessa lärare inte borde få vara lärare. Hur kan man bara gå förbi och inte låtsas om det när det pågår mobbning?!!
I alla fall så var det jävligt roligt att få spela ut och verkligen lura alla. När jag är med dessa tjejer så kan jag verkligen göra vad som helst, jag känner mig så fri!
Ni kanske tycker att vi verkar helt störda i huvudet men det är vi nog också, haha! I alla fall så kom vi på att detta ska bli vårat projektarbete i trean, att se hur långt man kan gå med offentlig teater. Låter det inte bra?

Resa bokad

Gokväll!
Har nu hämtat mig efter mitt lilla snedsteg och intagit ett extra stort kvällsmål för att kompensera för misstaget. Har insett att ett snedsteg inte innebär att man trillar hela vägen tillbaka utan det är bara att ställa sig upp och fortsätta kämpa. Ett snedsteg kan till och med vara bra, för det får en att riktigt vakna upp och se sina svagheter och lära sig något av det. Så istället för att deppa ihop totalt och känna mig värdelös så ställer jag mig upp igen och fortsätta i rätt riktning.
Nu sitter jag och kollar på bilder från Zakynthos i Grekland. Jag och mina bästa vänner har nämligen bokat resa dit i sommar, ska bli så himla underbart! Bara sola, bada och festa. Trodde aldrig det skulle bli av men nu äntligen har vi bokat. Har bestämt mig för att det ska bli min friskhetsresa. Det är i augusti och då ska jag vara frisk. Kanske är lite väl optimistisk men jag tror faktiskt att jag kommer greja det. Under den resan vill jag inte ha några som helst problem med maten, jag vill inte hålla på och tänka på vad och när jag ska äta utan bara leva livet. Detta är verkligen en morot just nu. Jag älskar att resa och särskilt med dem man gillar allra bäst!
Laganas, Zakynthos, Grekland
Vårat hotell, fint va!

Snedsteg

Fan. Idag hände en grej. En grej som nästan fick mig att känna att jag är tillbaka på ruta ett igen. Vill att detta ska vara en peppande blogg men ingen är tydligen felfri. Jag skulle ljuga om jag inte skrev att det blev fel, för det blev det. Ingen stor sak men det var en stor sak för ätstörningen. Minsta lilla sak tar den åt sig och skrattar hånfullt mig i ansiktet. Jag som har kommit så långt, detta får inte hända nu.
Ringde till mamma och grät efter det hände. Hon sa verkligen en bra sak och det var att det inte gör något. Det var ett litet snedsteg och så länge det inte blir en vana så är det okej. Bara att ta nya tag och kämpa så felfritt som jag hittills har gjort. Det gjorde mig på bättre humör. Ändå kan jag inte låta bli att hata mig själv för vad jag gjorde.

Klippt

Ååå en helt fantastisk ledig och härlig dag idag. Vaknade tidigt för att bege mig till skolan redan vid åtta. En lektion, projektarbetsinformation inför trean, var gansk onödig att gå på. Efter det som höll på i någon timme gick jag till syster och drack mina näringsdrycker. Längtar så tills jag blir av med dem, även fast jag tycker att de hjälper mig jättebra så längtar jag ju så klart tills jag hamnar på en stabil vikt så att jag kan bara kan äta vanlig mat, men tror inte det är så långt kvar, ska till sjukhuset imorgon så vi får väll se!
Vid tio så hade jag bokat klipptid i centrum och jag var väldigt nervös men nu är det gjort, och jag är jättenöjd! Blev mycket kortare och precis som jag ville ha det! Känner mig nästan lite fin, och det är inte ofta jag säger så kan jag lova.
Efter klippningen bestämde jag mig för att belöningsshoppa lite, eftersom jag faktiskt varit så duktig de här två veckorna utan vård. Jg hittade två linnen för 99 kr styck som fick följa med hem. En ceasarwrapp fick också följa med som lunch som jag nu ska äta. Life is pretty!
Två linnen. jag vet, jättedålig bild men båda går iallafall ner på sidorna,
det gillar jag!
Före klippningen
Efter! Blev så himla nöjd!!

Ur dagboken

Har inte skrivit så mycket från när jag var som sjukast eftersom jag aldrig orkade samla allt till ord. Jag förstod inte riktigt vad som pågick och därför kunde jag inte heller skriva ner det. Dessutom tog jag mig aldrig tid till att sitta ner och skriva. Jag var alltid ute och promenerade eller var igång hela tiden, för mig själv såklart. Men idag när jag rensade igenom mitt nattduksbord hittade jag en gammal bok där jag skrivit av mig lite från perioden då jag var mycket sjuk. Läste igenom det och började faktiskt gråta. Jag mådde så sjukt dåligt och jag förstod verkligen inte vad det var som hände med mig. Detta var alltså långt innan jag hade förstått att jag hade anorexi. Tänkte bjuda på ett litet stycke ur dagboken skrivet runt jul för ett och ett halvt år sedan. Varning för jobbig läsning:

"Mår så dåligt och ingen kan förstå. Inte ens jag själv. Känner att jag måste bort från mitt hem men vart ska jag gå. Vart jag än går så är jag fast i min kropp och med mig själv. Orkar inte träffa någon. Vill inte att de ska se mig såhär och orkar inte heller spela glad. Låtsas som om allt är som vanligt, det är det inte. Vill dock att allt ska bli som förut och att jag ska må som förut. Förstår inte vad som har hänt. Sakta men säkert har mitt liv tagits ifrån mig och nu sitter jag här helt ensam. Har inte känt mig lycklig sen innan sommaren, vet inte ens hur man känner sig då.
Det enda jag kan känna nu är att jag vill ta mig ur min kropp, krångla mig själv, lämna det jobbiga kvar och behålla den lilla lilla biten som fortfarande är Karolina. Lämna det som inte vill göra annat än att ligga på golvet i en hög. Det är inte JAG. JAG är en som orkar, en som skrattar med livet och lever. Hur gjorde man för att känna så? Jag kommer ihåg att jag kände så men hur? Hur gjorde man? Tänk om jag aldrig får känna så igen, då dör jag."

"Varför gör jag såhär mot mig själv? Jag vet att jag måste. Jag vet att jag vill. Så varför äter jag bara inte? Jag vill inte se ut så här egentligen, jag vill ha en frisk och fin kropp. Men trots allt jag vill så går det inte. Det är som om något annat styr mig, något högre över mig.Lämna mig ifred!"


Mellis

Godaste mellanmålet som finns!

Ledig

Hej darlings!
Sitter i solen och dricker saft. Den här skoldagen blev absolut inte lång, trist! Fick slänga i mig lunchen för att hinna till skolan. Väl framme fick jag reda på att alla lektioner var inställda för dagen. Som tur var hade jag i alla fall en sånglektion så jag kom inte dit helt i onödan, men hade ju inte direkt behövt stressa..
Längtar tills musikalföreställningarna som min klass håller på med tar slut så att skolan kan dra igång på riktigt. Är verkligen sjukt jobbigt för mig att inte ha någon rutin i vardagen och inte det som jag behöver just nu antar jag. Att inte veta var och när jag kommer äta lunch eller hur lång dag jag har så att jag vet om jag ska ta med mig mellanmålet eller inte är mycket komplicerat och jag kan erkänna att det kommit många tillfällen som jag fått "passa-på-att-hoppa-över-måltiden" tankar men jag är så sjukt stolt över mig själv för att jag inte lyssnat på dem och anpassat mina tider efter schemat. Jag kommer aldrig låta de tankarna styra över mig igen!
Nu sitter jag i alla fall ute i solen som vanligt och funderar på vad jag ska ägna denna eftermiddag åt. Börjar bli för mycket dötid för mig då det inte är så mycket skola, min favorit (inte). Ska i alla fall snart göra i ordning mig ett gott mellanmål, tror det blir hårdmackor med keso och avokado, mums!
See ya! PUSS
Jagoch min älskade fun light. Ignorera min feta arm..

Lättare sagt än gjort

Perfekt

Bilden nedan sammanfattar nog lite min kväll. Men vad är perfekt? En avmagrad kropp och en extrem kontroll över mat och vikt, är det perfektion? Jag vet inte, kanske finns det inte något som heter perfekt. Varför är då det enda jag strävar efter hela tiden att vara perfekt?

Min valborgshelg

Heeej sötnosar!
Förlåt för extremt dålig uppdatering. Har haft ganska fullt upp igår och idag att bloggen kommit i kläm. Men som plåster på såren ska jag nu berätta vad jag hade för mig på valborgshelgen samt idag.
Kvällen startade med en middag och efterrätt hemma hos mig med två kompisar. Sedan gick vi fackeltåget till majbrasan och stod där länge och värmde oss och kollade på fyrverkerier. När detta var slut visste vi först inte riktigt vad vi skulle göra. Vi hade två "fester" och välja mellan så vi beslöt oss för att svänga förbi båda. Och där slutar tyvärr historien. Behöver inte säga så mycket mer än att det blev lite för mycket dricka och kvällen är inte så klar. Kommer bara ihåg att jag hade jävligt kul i början men att det spårade ur lite och inte vara fullt lika kul på slutet. Men trots detta är jag så sjukt glad att jag valde att vara social. Det är slut med isolering och ensamhet nu, jag ska ut i världen och leva!
Nåväl, nog snackat. Här får ni min helg i bilder istället! PUSS
Fördrinken
Det blev (som vanligt) chokladfondue till efterrätt
Majbrasan
Fyrverkeri!
En bild på jag idag, hehe

Akleian

I kampen om ett liv i frihet

RSS 2.0